Content1 | col2

Aktivitetspark Kolbotn

26. mars 2015 

 

Park & Anlegg AS har fra perioden mai 2014 bygget en av landets råeste og mest allsidige aktivitetsparker i Kolbotn Sentrum for Byggherre Oppegård Kommune, med skateramper, klatrevegg og egen sparkesykkel/ BMX-løype.

Offisiell åpning av Kolbotn aktivitetspark er medio april 2015 forteller PL Jon Olsson. Vår formann Richard Pettersen har hatt det daglige ansvaret, og Richard forteller om et spennende prosjekt som har gått svært bra å gjennomføre.

Det har riktignok vært en trang krevende byggeplass på “julegrantomta” midt i Kolbotn sentrum, med trafikkerte veier og gang/sykkelsti på 3 sider.

Det har vært ekstra mye fokus på støydempingstiltak, ettersom aktivitetsparken ligger nær boliger. Derfor er det satt opp en påkostet flott støyskjerm.

I tillegg inneholder selve parken en liten VA-del med sanitærhus og tilgang toalettrom for aktivitetsparkbrukerne vi også har satt opp i i denne hovedentreprisen.

Lysanlegget er påkostet og flott med eget styringssystem, LED og designlysmaster.

 

Flyr høyt i ny skatepark

 

Ventetiden er endelig over for alle dem som liker å trikse på hjul. – En av Norges fineste parker er tatt i bruk, mener Lars Michelsen.

 

Lars Michelsen er ikke i tvil om at dette er en av de beste parkene i landet. Han er en av Norges beste utøvere på sparksykkel. 20-åringen ble historisk da han som førstemann i Norge tok baklengs salto i en konkurranse, under NM i 2011.

 

Michelsen har vært i parken hver dag den siste uken, og er imponert over hva de har fått til i hans egen hjemkommune.

 

Jeg synes parken er blitt kjempefin. Helt fantastisk! Dette har jeg ventet på i mange år, sier Michelsen. Han håper og tror det kommer til å bli konkurranser på Kolbotn i nær fremtid. Alt ligger til rette for det nå. Parken er langt fra den største han har vært innom på sine mange turer i inn- og utland, med sparksykkel i kofferten. Men helt klart en av de bedre, fremholder han.

 

Det er ingen tvil om at Michelsen er et forbilde for de yngre på banen. De kommer med tilrop og lar seg imponere av triksene hans. Det er mange drømmende blikk som følger med på hvordan han utfører triksene sine. I parken er det foreløpig stort sett sykler det går i, noe Torstein Bratli mener vil endre seg. Han var den eneste vi traff på med skateboard under beina.

 

 Foreløpig er jeg den eneste her, men etter hvert som solen begynner å varme, kommer det nok helt sikkert flere på skateboard. Han mener parken er utrolig kreativt bygget, og at den derfor egner seg godt til at alle utøvere på hjul kan møtes til felles moro i aktivitetsparken.

 

Både Bratli og Michelsen tror parken kommer til å trekke ungdom fra nabokommunene. De kjenner både folk fra Ski og Son, som har vært og testet ut parken. Jeg er nok en av dem som startet med skateboard som 15-åring, men aldri klarte å legge det fra meg når jeg ble voksen, smiler Bratli.

 

Aktivitetsparken har også klatrevegg på utsiden av rampen. Her treffer vi Tille Hofstad-Ekornesvåg på syv år. Hun har klatret til topps i veggen, og sliter med å komme seg ned. Det ble litt høyt, så da er mamma god å ha, forteller Tille.

Syzweb publiseringsløsning levert av Aveno Digital