Content1 | col2

RV-22: Borgen bru ferdig støpt

17. juni 2015 

 

En ny milepæl er nådd på RV22. Borgen bru etappe 2 er ferdig støpt 1 uke før planen. I tillegg til at to flotte limtrebruer er på plass

 

Bakgrunn:

RV 22 Motorvei og bruer Lillestrøm - Fetsund er Park & Anleggs største prosjekt til nå, og har en ordreverdi på ca. 500 mill kr., og pågår fra mai 2013 til desember 2015 for Statens Vegvesen. Prosjektet følger planen.

Vi har tidligere omtalt første storstøp Borgen Bru del 1, som foregikk i okt 2014. Onsdag 17. juni 2015 støpte vi Borgen bru del 2. I alt 570 m3 betong gikk med til storstøpen og i alt ca 85 betongbiler kjørte skytteltrafikk fra kl 07 til kl 22 på kvelden. I alt 15 mann var i sving ute på brua under støpearbeidene.

 

Det var meget god flyt under utførelsen og kvaliteten på betongleveransen var god. Byggherre SVV var godt fornøyde med utførelsen. Park & Anlegg er en profesjonell aktør også på betong og konstruksjoner. Under storstøpen gikk trafikkavviklingen problemfritt på RV-22, som har ca 22.000 biler i døgnet.

 

Prosjektleder Johan Bernhard Stenrød gir berøm til våre gutter for en fin innsats, og at vi har klart å redusere timeforbruket med 25% i forhold til Borgen bru etappe 1, er utrolig bra. Dette har vi fått til takket være målbevisste engasjerte medarbeidere med et sterkt konkurranseinstinkt, og ønske om knallbra fremdrift og resultat, samtidig som vi har full fokus på sikker jobbutførelse.

 

Johan Reise har de siste to årene jobbet med forskaling og betong hos oss, og forteller dette onsdag kveld kl. 23:30 etter 18 timers innsats med storstøpen på Borgen Bru: 

  "Dagens betongstøp har gått meget bra og effektivt med fin flyt, der alle mann var samkjørte rundt sine oppgaver, og logistikken gikk på skinner. Vi setter veldig pris på det gode samarbeidet og dialogen med SVV."

 

Johan (29) er forskalingssnekker og verneombud i Park & Anlegg og har jobbet hos oss i to år. Han bor i Kalmar i Sverige, bor i arbeidsuka på riggen på Tuenvn 84, har samboer og trives veldig godt i jobben.

 

Limtrebruene er på plass!
Nå er den nye limtrebrua på Tien på plass, den ble montert fra 12.-14. juni og er et vakkert skue. Fundamenter og overganger, og dekke på brua , samt rekkverk vil være på plass og brua åpnes til sommerferien. Dette gjelder også den nye limtrebrua på Vinsnes, som vi monterte i mai 2015 med Moelven Limtrebruer.

 

 

 

 

 

Under kan du se en animasjon fra Statens vegvesen over den nye motorveistrekningen.

 

Syzweb publiseringsløsning levert av Aveno Digital