En rundtur med Ann Kristin

Vi møter Ann Kristin rett før kl. 07.00 på Skolt Miljøpark Finstad. Da har hun allerede kjørt første lass med tunnelstein og er i godt driv. Hun forteller at hun idag stod opp kl. 04.15 for å komme seg på jobb å være klar for første lass inne i tunnelen kl. 06.00.

Kupeen er hjemmekoselig innredet, wunderbaumen henger fremme og skiltet med Old School er på plass. Fra telefonen kimer ringetoner fra countysjangeren. HR-sjef Sigbjørn Rød fikk gleden av å være med et par turer inn i Carlbergtunnelen og en i Verket tunnelen.

Bilen håndteres på en imponerende måte gjennom 90 graders svinger inne i en tunnel i full drift med maskiner og masskap. Dette er rett og slett imponerende håndtverk!

Kommunikasjon mellom lastebiler, transportleder og maskinførere går kontinuerlig på radioen og tonen er lett, munter og ledig. Det slås av en fleip i ny og ne og undertegnede går heller ikke helt klar av med dette smile

Alle lass ut av tunnelen veier, og veier man for mye, må bilen tilbake og tippe av masse. Vi ligger imponerende tett opptil limiten, så her fås det max ut av hvert lass.

 

Litt om deg selv

Jeg er en jente på 49 år som er vokst opp i en familie der transportbransjen har stått sterkt, slik at yrkesveien ble tidlig staket ut. Ann Kristin har tre barn hvor de to eldste også er i transportbransjen. Yngstejenta har ikke valgt yrkesretning ennå, men det er nok ikke umulig at vi ser også henne i en lastebil.

 

Hvordan har yrkeskarrieren din vært?

Som ung var hun som mange andre usikker på hva hun ville bli, men hele familien kjører lastebil og derfor tok hun lastebil-lappen og begynte med det.

Den første perioden kjørte hun stykkgods og thermotransport i Europa i østblokk-landene, og det har også blitt en god del containerkjøring. Hun trivdes veldig godt i transportbransjen, men når hun fikk barn ble det en periode der hun utdannet seg og tok fagbrev som helsefagarbeider og jobbet med dette en 9 års tid. Etter et samlivsbrudd flyttet hun til Skiptvet og kom da inn i anleggsbransjen som lastebilsjåfør hos Greaker. Her var hun i 2,5 år, til bedriften desverre måtte avvikle. I perioden hos Greaker var hun ved flere tilfeller innleid til oss i Park & Anlegg og da hun plutselig stod uten jobb, var anbefalingene fra våre ansatte mange og sterke. Etter noen korte samtaler endte hun opp som lastebilsjåfør hos oss fra 01.08.17.

 

Hva er det beste med transportyrket?

Ann Kristin forteller at hun stort sett gleder seg til å gå på jobb og setter veldig stor pris på de gode kollegene hun har hos oss. Hun forteller også at hun har et godt forhold til sin nærmeste leder og kan snakke med ham om alt. Dessuten er det veldig bra å ha så mye egentid i bilen smile

 

Hvordan jobber du for å skape en effektiv drift på bilen?

Jeg spør Ann Kristin om dette fordi hun konstant ligger helt i toppen når det gjelder effektivitet på bilen. Hun forteller at hun alltid tenker som om bilen var hennes egen og at hun hele tiden må sørge for at bilen tjener inn så det er penger til å reparere og investere når det er tid for dette. Hun liker å møte opp tidlig på anleggsplassen for å orientere seg, planlegge kjøringen og sette seg mål for hvor mange lass hun skal klare i løpet av dagen. Hun planlegger hviletide slik at den i minst mulig grad påvirker kjøringen.

Videre forteller hun at det er fast rutine hver fredag å gå over bilen og smøre opp samt uføre nødvendig vedlikehold slik at alt er på stell til kommende uke.

 

Hva er interessene dine?

Ann Kristin forteller at hun trives godt hjemme med familien og har en Jack Russel terrier som familien har mye glede av (forøvrig fra en av kollegene, Morten Karlstad). Hun pleier også å unne seg en årlig tur til countryfestivalen i Seljord.

 

Hva vil du si til unde som skal velge yrkesretning om å være sjåfør i anleggsbransjen?

Hun forteller at det er en fin bransje med spennende arbeidsoppgaver og gode kolleger. Vi trenger også definitivt flere kvinner i dette yrket. Det er dessuten en jobb som gjør at man kan forsørge seg selv.

BESØKSADRESSE
Sundløkkavn 73, Årum.
1659 Torp

FORRETNINGSADRESSE
Gamle Kongevei 101
1712 Grålum

ORGNUMMER: 982 382 955

KONTAKT OSS
Sentralbord: 69 13 03 90

SOSIALE MEDIER